Hoppa till innehåll

Förmedlingsstart för nya kollektivbostäder

09 juni 2021

Inom kort påbörjar vi förmedlingen av Sveafastigheters bostadsprojekt Rudbeckia kollektivhus. Bostäderna byggs i Rosendal och består av 42 kollektivbostäder med planerad inflyttning i november 2021.

Som boende i Rudbeckia kollektivhus får du tillgång både till en egen lägenhet med kök och badrum samt gemensamma ytor som delas med dina grannar i huset. De gemensamma ytorna innefattar bland annat ett ytterligare kök, en matsal, ett hobbyrum, tvättstuga och en stor takterrass.

- Vi är väldigt glada att vårt första kollektivhus snart är redo för inflytt. Rudbeckia är det bästa av två världar, en egen lägenhet samtidigt som du har tillgång till stora gemensamma ytor att dela med grannarna. Vi hoppas att gemenskapen ska bidra till både trivsel och trygghet, säger Viktor Mandel, vd på Sveafastigheter.

Sveafastigheter bygger bostäderna i samarbete med Rudbeckia kollektivboendeförening. Utöver de 42 kollektivbostäderna bygger Sveafastigheter ytterligare ett hus med 33 vanliga hyresrätter. De vanliga hyresrätterna förmedlas just nu av oss på bostadsförmedlingen och på fredag påbörjas även förmedlingsarbetet med kollektivbostäderna.

- En stor fördel med Rudbeckia är att de boende både får en egen lägenhet och tillgång till gemensamma ytor för socialt umgänge. Vi ser fram emot att påbörja förmedlingen och är glada över att kunna erbjuda Sveafastigheters breda bostadsutbud till våra bostadssökande, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på bostadsförmedlingen.