Hoppa till innehåll

Nu förmedlar vi bostäder i länets alla kommuner

09 november 2021

Vardagshem, Kento Fastighetsförvaltning och Cruuz AB är senast i raden av hyresvärdar som valt att inleda samarbete med oss på Bostadsförmedlingen. Den sistnämnda förvaltar bostäder i Östhammar kommun vilket innebär att du som bostadssökande nu kan söka boende i alla av länets åtta kommuner.

Cruuz AB:s bostäder i Östhammar ligger i Hargshamn, endast två minuter från Östersjökusten. Boendet erbjuder en unik möjlighet att bo i en lantlig villamiljö där de boende även har tillgång till trädgård med odlingsmöjligheter. Bostäderna är aktuella för förmedling och förmedlas genom Bostad Direkt vilket innebär att du som tecknar hyreskontrakt behåller din ihopsamlade kötid.

- Bostadsförmedlingen har, genom sitt växande hyresvärdssamarbete, gjort ett fantastiskt jobb med att underlätta för regionens bostadssökande. Att förmedlingstjänsten numera omfattar hela länet går i linje med uppdraget som Bostadsförmedlingen fick av kommunfullmäktige i samband med grundandet 2015, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

Vardagshem förvaltar hyresbostäder i Bålsta och utökar därmed listan av anslutna hyresvärdar med bostäder i Håbo kommun. Kento Fastighetsförvaltning har befintligt bestånd i Knutby, 4 mil öster om Uppsala.

- Våra nya samarbeten innebär ytterligare valmöjligheter för våra bostadssökande. Att även erbjuda bostäder på landsbygden, till exempel Knutby och Hargshamn, är viktigt för oss. Även om en majoritet av våra bostadssökande söker centralt belägna bostäder i tätorter är vi måna om att även kunna erbjuda bostäder som passar sökande som söker något mer avskilt, säger Mona Lindén, vd på Uppsala Bostadsförmedling.

I slutet av oktober skrev vi även om vår nya hyresvärd Besqab, som påbörjat byggandet av 146 nya hyresbostäder på Kapellgärdet i Uppsala. Tack vare våra nya samarbeten med Vardagshem, Kento Fastighetsförvaltning och Cruuz AB kan du nu söka boende hos 46 olika hyresvärdar via oss.