Hoppa till innehåll

Nytt hyresvärdssamarbete inleds med NREP

26 april 2021

NREP står bakom projektet Lindallén i Bäcklösa. Totalt omfattar projektet 253 nya hyresbostäder som kommer förmedlas av oss på Bostadsförmedlingen med start hösten 2021. Du som är registrerad i bostadskön kan se fram emot nya bostäder i varierande storlekar om 1-4 rum och kök.

- Vi på NREP vill bidra med bostäder och stadsmiljöer som lever upp till vår vision om att berika människors liv. Med projektet Lindallén har vi fått möjlighet att bidra till en vackert belägen växande del av Uppsala, där fler bostäder behövs. Snart står de Svanenmärkta bostäderna färdiga med levande och hälsosamma miljöer och vi ser mycket fram emot att välkomna de första boende efter årsskiftet, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

Lindallén blir NREPs första bostadsprojekt i Uppsala. Projektet byggs i Bäcklösa, den växande stadsdelen längs Dag Hammarskjölds väg strax söder om centrala Uppsala, där totalt 1 200 bostäder beräknas ta plats. I Bäcklösa kommer lägenheterna som byggs av NREP kompletteras av annan bebyggelse såsom ytterligare lägenheter, kedjehus och flerfamiljshus.

Projektet har klassificerats som Svanenmärkt vilket går i linje med NREPs vision om att producera bostäder som är hållbara både på kort och lång sikt. NREP har sedan tidigare skapat den första byggnaden i världen av 100 procent återvunnen betong, byggt Nordens största solcellsanläggning på tak och utvecklar just nu världens första storskaliga bostadskvarter som ska gå i linje med alla FNs 17 hållbarhetsmål.

- Vi har fört en dialog med NREP sedan hösten 2019 och det känns kul att vi nu kan påbörja marknadsföringen av deras projekt i Bäcklösa. I höst kommer vi påbörja förmedlingen för den första etappen som har inflytt planerad till första kvartalet 2022, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

Via knapplänken nedan kan du ta del av mer information om NREP och Lindallén. Genom att anmäla dig till projektets nyhetsbrev missar du ingen kommande info om bostäderna.