Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd med bostäder i centrala Uppsala

28 oktober 2022

Fastighetsförvaltaren Retta AB har tagit över förvaltningen av Slättös före detta bostäder i Senapsfabriken på Kungsgatan i centrala Uppsala. Bostäderna ägs numera av Niam AB och totalt rör det sig om fyra fastigheter och 318 hyreslägenheter. Förmedlingen av bostäderna kommer även fortsättningsvis hanteras av Uppsala Bostadsförmedling.

- Vi är väldigt glada över att Niam och i sin tur Retta valt att samarbeta med oss och att vi även fortsättningsvis kan förmedla bostäder i Senapfabriken, säger Jakob Raab, Tf teamchef Kundservice & Förmedling

Niam förvärvade fastigheterna från Slättö i juni 2022 och har i sin tur överlåtit förvaltningsuppdraget till Retta. Vi på Bostadsförmedlingen, som var med och förmedlade bostäderna när de stod färdiga 2021, kommer genom vårt nya samarbete med Retta även fortsättningsvis sköta förmedlingen av bostäderna.

De 318 bostäderna ligger i den centrala stadsdelen Kungsängen i Uppsala och utgörs av lägenheter om 1-4 rum och kök. Fastigheternas namn, Senapsfabriken, anspelar på platsen där Slotts senapsfabrik en gång i tiden bedrev sin verksamhet. Samtliga lägenheter, varav majoriteten även har balkong eller uteplats, är fullt utrustade med allt från kombinerad tvättmaskin och torktumlare i badrummen, till diskmaskin och moderna vitvaror i köken.

- Retta är en av Sveriges ledande fastighetsexperter. Vi är ett relationsdrivet företag med en personlig service och ser fram emot att samarbeta tillsammans med Uppsala Bostadsförmedling med förmedlingen av Niams bostäder i centrala Uppsala, säger Cecilia Nilsson, Sverigechef på Retta.

Just nu finns nio lediga bostäder i Senapsfabriken publicerade på vår webb. Samtliga bostäder har inflytt första december. Du kan läsa mer om bostäderna och anmäla intresse via knappen nedan.

Se bostäder