Hoppa till innehåll

För dig över 65 år

Det ska vara enkelt och tryggt att söka hyresrätter i Uppsalaregionen. Du som fyllt 65 år kan därför får hjälp via telefon genom hela förmedlingsprocessen.

För att göra det ännu enklare för dig som fyllt 65 år erbjuder vi hjälp via telefon. Vi hjälper till med allt från registrering, till val av betalmetod, skapa bevakningar och göra intresseanmälningar.

Söker du seniorboende?

Seniorbostäder är alltid publicerade i 8 dagar. Genom att ringa till oss en gång i veckan på samma dag kommer du inte att missa någon bostad. Om bostaden har visning är den fem dagar efter att bostaden avpublicerats från vår webb. Blir du först i kön på en bostad har du två helgfria vardagar på dig att tacka ja eller nej till bostaden.

Seniorbostäderna har olika servicenivåer

Sedan 2021 har alla våra hyresvärdar slutat använda benämningen trygghetsbostäder. Istället finns olika typer av seniorboenden med servicenivåer anpassade efter olika behov. Seniorbostäderna går att söka från dagen du fyllt 55 eller 65 år, beroende på boendets servicenivå och tillgänglighet. Seniorbostäder med gemensamhetslokal är anpassade för att uppfylla tillgänglighetskraven och i anslutning till bostaden finns en lokal för gemensamma måltider.

Läs mer om våra hyresvärdars seniorbostäder

Läs mer om Uppsalahems seniorboenden

Läs mer om EHBs seniorboenden.

Läs mer om Uppsala kommuns seniorbostäder med gemensamhetslokal.

Läs mer om Rikshems seniorboenden.