Hoppa till innehåll

Han fick bostad nummer 50 000!

27 juni 2024

I Enköping, i ett tyst gathörn bara några steg från centrum, träffade vi Peter och sambon Jane som snart får nycklarna till den 50 000:e förmedlade bostaden. Det nya hemmet, ett radhus i markplan med EHB som hyresvärd, ligger endast ett stenkast från deras tidigare lägenhet.

Den 50 000:e bostaden gick till Peter i Enköping

Från balkong i norr till solig uteplats i söder

När vi frågar om känslorna kring att få bostad nummer 50 000 svarar Peter med ett leende ,"Ja, det känns ju kul, det kändes oväntat, verkligen. Det var nästan som att jag var lite orolig när ni ringde. Då tänkte jag 'jaha, är det nått strul nu'."

Det nya boendet är på 80 kvadratmeter, precis som det gamla, men erbjuder något det tidigare hemmet saknade – en uteplats i söderläge och en egen liten trädgårdsplätt. För Peter och Jane var en lägenhet på markplan ett krav för att känna sig nöjda. "Man börjar ju komma upp i åren nu så då känns det tryggare att vara på nedre plan så man slipper gå i trappor," förklarar Jane.

Paret har sökt efter den rätta bostaden i nästan tre år, "Det finns inte så många lägenheter som uppfyller våra önskemål och sen så vill vi ju vara i det här läget. Det är nära centrum och samtidigt lugnt," säger Peter.

Kristinagatan i Enköping

Kristinagatan i Enköping

Från början var de på sjunde plats i kön, men efter visningen klättrade de upp till tredje plats och till slut till första. "Vi trodde inte att vi skulle få lägenheten faktiskt. Så det var ju väldigt roligt," tillägger han. Förmedlingsprocessen som ledde till att Peter och Jane fick sin nya bostad beskriver de som smidig, trots vissa utmaningar med att verifiera inkomstuppgifter via Pensionsmyndigheten. Den snabba återkopplingen från Bostadsförmedlingen imponerade också på paret. "Det gick ju väldigt fort från det att vi fick besked att vi var på första plats till att vi blev kontaktade av en förmedlare," säger Peter nöjt.

Peter är också nöjd med att återigen få EHB som hyresvärd. ”Jag har bott hos dom tidigare. Jag tyckte särskilt mycket om deras upplägg med bovärdar. Var det något problem så ringde man bara bovärden och jag fick alltid hjälp snabbt.”

Nu ser paret fram emot att flytta in och starta ett nytt kapitel. "Vi har ju tittat lite på sommarstuga eller kolonilott då vi vill kunna odla och hålla på mycket med trädgården. Nu får vi både uteplats och gräsmatta. Och eftersom vi får tillgång den 1 augusti kommer vi hinna njuta lite av sommaren i vår nya lägenhet." avslutar Jane.

Vi på Bostadsförmedlingen önskar ett stort grattis och lycka till med flytten!

Ett av våra mest populära områden

Vi passade också på att gratulera hyresvärden EHB, vars bostad på Kristinagatan alltså blev den 50 000:e förmedlade bostaden. På EHB:s kontor, beläget i hjärtat av Enköping, mötte vi upp kundvärdarna Irene och Louise som berättade mer om området där Peter och Janes nya bostad ligger.

”Så kul att det blev en bostad på Kristinagatan. Det är väldigt populärt och ett av våra få områden med radhus. Där brukar våra hyresgäster bo kvar länge. När det väl blir något ledig är det många bostadssökande som är intresserade,” säger Louise.

”Ja, jag minns att det var många på visningen,” tillägger Irene. ”Och det är alltid roligt att välkomna tillbaka en tidigare hyresgäst. Jag minns att Peter har bott i ett av våra hus tidigare. Vi på EHB har ju varit med sedan starten 2016 och var en av de första hyresvärdarna att ansluta oss till Bostadsförmedlingen. Så det är ju lite kul att det blev just vi.” avslutar Irene glatt.

Louise och Irene från EHB tar emot diplom och blommor

Louise och Irene från EHB tar emot diplom och blommor