Hoppa till innehåll

Heimstaden - ny hyresvärd med studentbostäder i Flogsta

06 maj 2024

Heimstaden är en av Uppsalas största studenthyresvärdar med bostäder i det klassiska studentkvarteret Flogsta. Vi har fått i uppdrag att förmedla delar av beståndet.

Med start måndag 6 maj kan du söka Heimstadens studentbostäder på Sernanders väg i Flogsta. Bostäderna består av korridorsrum med gemensamt kök och små lägenheter om 1 – 2 rum och kök. Ett extra plus är att majoriteten av Heimstadens studentbostäder är hyresfria under juni och juli. Samarbetet med Heimstaden innebär att vi förmedlar ett urval av deras studentbostäder i Flogsta. De aktuella bostäderna läggs ut på vår webb allt eftersom de blir lediga. Du kan nu söka bostäder från tre av Uppsalas största studenthyresvärdar via oss. Förutom Heimstaden har vi studentbostäder från Rikshem och Uppsalahem Studentstaden.

- Det nya tillskottet betyder att fler studentbostäder samlas på ett och samma ställe, vilket förenklar studenternas bostadsletande ytterligare, säger vår Marknad och kommunikationschef Tala Raha.

Du kan fortfarande söka studentlägenheter hos Heimstaden på deras hemsida med dina köpoäng som du har där.

Mer om Flogsta

Bostäderna ligger i det populära studentområdet Flogsta, i den västra delen av Uppsala. Kommunikationsmöjligheterna är goda med endast 3 km till centrum. Inom gångavstånd finns också en välsorterad matbutik och ett flertal trevliga restauranger. I området finns ett gym, vårdcentral och fina grönområden med trevliga promenadvägar. 

Som student behåller du din kötid 

Du som får en studentbostad genom Uppsala Bostadsförmedling behåller din kötid i vår bostadskö. Det betyder att du kan använda den kötid du samlat på dig till att söka andra typer av bostäder, både under studietiden och när du pluggat klart.

Läs mer om Heimstaden här

Läs mer om hur du söker studentbostad här