Hoppa till innehåll

Nu ändrar vi åldern för registrering!

04 juni 2024

För att göra inträdet på hyresrättsmarknaden mer rättvis för ungdomar har vi nu ändrat åldern för registrering i bostadskön. Nu kan du registrera dig från och med kalenderåret du fyller 16 år.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt att börja planera för sitt framtida boende. Därför kan du nu registrera dig i bostadskön samma år du fyller 16.  Tidigare kunde man registrera sig i kön från den dag man fyllde 16 år.

— Vi har i uppdrag att underlätta inträdet till hyresrättsmarknaden för unga. Vi vill se till att den som är född sent på året har samma förutsättningar som personer födda tidigt på året. Därför har styrelsen nu beslutat att möjliggöra registrering i bostadskön från det år man fyller 16 år. Vi hoppas att fler unga uppmuntras att ställa sig i bostadskön, säger Anna Bergström, Ordförande vid Uppsala Bostadsförmedling.

Förra året gick 50% av de totalt 8 143 bostäder som förmedlades till en bostadssökande med en kötid på 0–2 år. Genom att tidigt ställa dig i bostadskön och samla ihop kötid har du goda chanser att få en bostad vid 18 års ålder. Idag står strax över 3 000 16-18 åringar i bostadskön.

Du står väl i bostadskön? 

Registrera dig redan idag och börja samla kötid!

Registrera dig i bostadskön