Hoppa till innehåll

Över 50 000 har fått en bostad!

17 juni 2024

Den 1 juni 2016 slog vi upp dörrarna med målet att samla alla hyresbostäder på ett och samma ställe. Vi ville göra det enklare för bostadssökande och hyresvärdar att hitta varandra. Idag, 8 år senare, samarbetar vi med över 50 hyresvärdar och har förmedlat mer än 50 000 bostäder till bostadssökande från hela Sverige.

Här har flest bostäder förmedlats 

I kartan nedan visas hur många bostäder som förmedlats i varje kommun i Uppsalaregionen. Du kan också se mediankötiden för varje kommun.

Fler får en bostad med kort kötid

Sedan 2016 har allt fler fått en bostad med kort kötid. 2016 gick exempelvis 9 % av alla bostäder till en sökande med bara 0–1 års kötid. Förra året hade 39 % av alla som skrev ett hyreskontrakt en kötid på 0–1 år och hittills i år ligger siffran på hela 45 %. 

 

Bostadskön

Den 1 juni 2024 var 134 836 personer registrerade i bostadskön. Andelen som aktivt söker bostad, det vill säga personer som lämnat minst fem intresseanmälningar det senaste året, ligger på 12 %. De allra flesta använder alltså bostadskön som en trygghetsförsäkring för framtiden snarare än ett medel för att skaffa en bostad här och nu. Du kan lära känna bostadskön lite mer i cirklarna nedanför.

 

Fler bostäder förmedlas varje år

Antalet förmedlade bostäder har ökat för varje år som gått. Det är främst ett resultat av att fler hyresvärdar väljer att lämna in bostäder till oss. För dig som bostadssökande innebär det fler valmöjligheter. Inte minst när det kommer till vilken ort du kan bo i och vilken typ av bostad du föredrar.

Tillsammans med våra hyresvärdar arbetar vi för att det ska bli så enkelt som möjligt att söka och få en hyresbostad i vår del av Sverige. Vi hoppas att du fortsätter planera för framtiden med oss.

Se mer statistik

Registrera dig i bostadskön