Hoppa till innehåll

Hyra lägenhet i Enköping

Vi på Uppsala Bostadsförmedling förmedlar bostäder i hela Uppsalaregionen, däribland olika typer av hyreslägenheter i Enköping. Genom att registrera dig i bostadskön kan du söka och anmäla intresse på lägenheter från ett flertal hyresvärdar, både privata och kommunala. På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om hur du går tillväga för att hyra en lägenhet i Enköping.

Om Uppsala Bostadsförmedling

Vi är en kommunal bostadsförmedling som samarbetar med hyresvärdar i samtliga kommuner i Uppsala län. Enköping är en av de kommuner där vi årligen förmedlar flest bostäder. För att kunna hyra en lägenhet i Enköping via oss på Bostadsförmedlingen behöver du vara registrerad i bostadskön.

Sök och anmäl intresse för lägenheter i Enköping

Så fort du registrerat dig och betalat köavgiften kan du börja söka och anmäla intresse på lediga lägenheter. För att få en bostad behöver du möta hyresvärdens krav för den aktuella lägenheten. Om flera sökande möter kraven förmedlas bostaden till den sökande med längst kötid. Du börjar samla kötid samma dag som du betalar din första köavgift.

Registrera dig i bostadskön

Lediga lägenheter i Enköping

Notera att lediga bostäder-sidan visar samtliga lediga lägenheter i hela Uppsalaregionen. Använd filtreringen för att endast se lediga bostäder i Enköpings kommun. Du kan även filtrera på storlek, hyresnivå, område, etc.

Kötid för att få en hyreslägenhet i Enköping

Hur lång kötid som behövs för att få en bostad varierar beroende på hur länge de som anmält intresse för bostaden varit registrerade i bostadskön. Faktorer som generellt sett påverkar kötiden är bostadens storlek, hyresnivå och området som bostaden ligger i.

Bostäderna som förmedlades i Enköping under 2022 fick i genomsnitt 38 intresseanmälningar per bostad. Över 65 procent av bostäderna förmedlades till sökande som endast varit registrerade i bostadskön i 0-2 år.

Hyresvärdar i Enköping

Vi samarbetar med över 10 olika hyresvärdar i Enköpings kommun, däribland det kommunala bostadsbolaget EHB. Du kan läsa mer om våra hyresvärdar via knapplänken nedan.

Våra hyresvärdar