Hoppa till innehåll

Hyra lägenhet i Tierp

Vi på Uppsala Bostadsförmedling förmedlar bostäder i hela Uppsalaregionen, däribland olika typer av hyreslägenheter i Tierp. Genom att registrera dig i bostadskön kan du söka och anmäla intresse på lägenheter från ett flertal hyresvärdar, både privata och kommunala. På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om hur du går tillväga för att hyra en lägenhet i Tierp.

Om Uppsala Bostadsförmedling

Vi är en kommunal bostadsförmedling som samarbetar med hyresvärdar i samtliga kommuner i Uppsala län. För att hyra en lägenhet i Tierps kommun behöver du vara registrerad i bostadskön.

Sök och anmäl intresse för lägenheter i Tierp

Så fort du registrerat dig och betalat köavgiften kan du börja söka och anmäla intresse på lediga lägenheter. För att få en bostad behöver du möta hyresvärdens krav för den aktuella lägenheten. Om flera sökande möter kraven förmedlas bostaden till den sökande med längst kötid. Du börjar samla kötid samma dag som du betalar din första köavgift.

Registrera dig i bostadskön

Lediga lägenheter i Tierp

Notera att lediga bostäder-sidan visar samtliga lediga lägenheter i hela Uppsalaregionen. Använd filtreringen för att endast se lediga bostäder i Tierps kommun. Du kan även filtrera på storlek, hyresnivå, område, etc.

Kötid för att få en lägenhet i Tierp

Hur lång kötid som behövs för att få en bostad varierar beroende på hur länge de som anmält intresse för bostaden varit registrerade i bostadskön. Faktorer som generellt sett påverkar kötiden är bostadens storlek, hyresnivå och området som bostaden ligger i.

Under 2022 var Tierp en av kommunerna med kortast kötider. 90 procent av bostäderna förmedlades till sökande med 0-2 års kötid vilket resulterade i en genomsnittlig kötid på 1,0 år och en mediankötid på 0,2 år. Under samma period fick bostäderna i Tierp i genomsnitt 8 intresseanmälningar per bostad.

Hyresvärdar i Tierp

Vi samarbetar med över 50 hyresvärdar i regionen varav tre har lägenheter i Tierps kommun. Dessa hyresvärdar är Well Property Group, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och Enter Sweden. Du kan läsa mer om våra hyresvärdar i Tierp och övriga regionen via knapplänken nedan.

Våra hyresvärdar