Hoppa till innehåll

Fler bostäder i Knivsta tack vare ny hyresvärd

05 maj 2021

Vår nya hyresvärd, Bolite Bostäder, är aktuella med 97 nya hyresbostäder i Knivsta. Det nya hyresvärdssamarbetet innebär att bostäderna kommer förmedlas via oss på bostadsförmedlingen med start sommaren 2021.

- Det känns positivt att kunna erbjuda våra bostadssökande allt fler bostäder i Knivsta. Den naturnära miljön, i kombination med goda pendlingsmöjligheter till både Uppsala och Stockholm, gör Knivsta till ett attraktivt område för våra sökande, säger Tala Raha, chef Marknad och kommunikation på bostadsförmedlingen.

Bolites projekt Brohusen i centrala Knivsta utgörs av lägenheter om 1-3 rum och kök. Projektet har blivit beviljat statligt investeringsstöd vilket kommer medföra lägre boendekostnader för de framtida hyresgästerna. Bolite har sedan tidigare byggstartat cirka 1 000 bostäder, varav majoriteten är hyresrätter. Genomgående bor bostäderna är att de håller hög standard och har moderna materialval.

- Bolite Bostäder ser mycket fram emot att välkomna 97 nya hyresgäster via Uppsala Bostadsförmedling. Brohusen är ett fantastiskt hyreshus eftersom det kombinerar centralt läge nära pendeltågstationen och rimliga hyror. Vi är extra stolta över att vi avser certifiera husen med miljömärkningen Svanen, säger Oscar Engellau, vd på Bolite Bostäder.

Samarbetet med Bolite innebär att vi på bostadsförmedlingen nu förmedlar bostäder åt 40 olika hyresvärdar i Uppsalaregionen. Bolites projekt Brohusen blir det andra Knivstabaserade nyproduktionsprojektet som vi förmedlar under 2021.