Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd bygger hyresrätter i Morgongåva

15 februari 2021

Det är vår senaste hyresvärd Cap Estate som ligger bakom byggplanerna. Projektet Hasselgården byggs i trä och kommer bestå av 28 bostäder som förväntas stå färdiga för inflyttning under hösten 2021.

- Hasselgården byggs i ett trevligt område, cirka 700 meter från stationen som har bra buss- och tågförbindelser till Uppsala. Bostäderna har varierande storlekar med antingen ett, två eller tre rum och kök, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

Cap Estate bygger sina nya bostäder i trä. Solceller och bergvärme är andra faktorer som kommer bidra till att boendet blir så miljövänligt som möjligt. Hasselgården byggs med investeringsstöd och i området finns närservice i form av matbutik och förskola. En kilometer från de nya bostäderna finns en badplats och till Uppsala tar det cirka 20 minuter med tåg.

Vi på bostadsförmedlingen kommer att påbörja förmedlingsarbetet under våren. Samarbetet med Cap Estate innebär att vi förmedlar bostäder åt 38 olika hyresvärdar i regionen.