Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd med bostäder i Enköping och Tierp

08 juli 2021

Redan nu kan du anmäla intresse på bostäder i Enköping, Heby, Knivsta, Älvkarleby, Uppsala - och snart även Håbo kommun - via oss på bostadsförmedlingen. SBB bidrar till att öka utbudet av bostäder med cirka 250 hyreslägenheter i Enköping och 196 bostäder i Tierps kommun.

- SBB äger moderna och trygga bostäder i hela landet och fokuserar på lägen där man kan bo utan att vara beroende av bil och samtidigt ha nära till kommunikationer och service. Vi är glada över att ha inlett samarbete med bostadsförmedlingen gällande våra bostäder i Enköping och Tierp, säger Peter Olausson, Teknisk chef på SBB.

SBB förvaltar hyresbostäder i flera svenska tillväxtkommuner. De har 1 700 bostäder under produktion men den största delen av deras bostadsbestånd utgörs av fastigheter som förvärvats för att sedan förädlas genom om- och tillbyggnationer.

- Samarbetet med SBB kommer hjälpa oss att hjälpa fler bostadssökande hitta sitt nya hem. Vi för en löpande dialog med både privata och kommunala hyresvärdar i regionen vilket bidragit till att vi för varje år breddar möjligheterna för våra bostadssökande, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

Totalt samarbetar vi med 41 hyresvärdar i Uppsalaregionen och bostäderna som förmedlas finns numera utspridda i sju olika kommuner. Utöver vanliga bostäder kan du även söka olika former av kategoriboenden via oss, till exempel student-, ungdoms-, senior- och kollektivbostäder.