Hoppa till innehåll

Nya studentbostäder på Kvarngärdet

25 november 2021

Du som söker studentboende kan se fram emot möjligheten att redan i april nästa år flytta in i någon av Rikshems nya studentbostäder. Bostäderna har byggts ovanpå Rikshems befintliga studentbostäder på Kvarngärdet i Uppsala. Förmedlingen kommer ske via oss på Bostadsförmedlingen.

- Rikshem är en av våra största hyresvärdar för studentbostäder och vi ser positivt på att de fortsätter att ligga i framkant när det gäller att skapa nya boendemöjligheter. Att arbeta med påbyggnadsvåningar är en smart lösning för att göra plats för fler studenter, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

De nya bostäderna utgörs främst av 1-2 rum och kök och storlekarna varierar mellan 18 och 63 kvadratmeter. Parallellt med att helt nybyggda studentbostäder tillkommit på Kvarngärdet har Rikshem genomfört renoveringar i områdets befintliga studentbostäder. Totalt rör det sig om 231 studentbostäder som inom kort kommer att förmedlas via oss på Bostadsförmedlingen.

Bostadsförmedlingen och Rikshem inledde sitt samarbete 2017 och sedan dess har vi förmedlat över 5 000 Rikshembostäder, varav 2 000 studentbostäder. Rikshem är, utöver Uppsalahem Studentstaden, en av våra två största hyresvärdar för studentbostäder.

- Vi är glada att vi har ett bra fungerande samarbete med Bostadsförmedlingen som hjälpt oss förmedla över 5 000 lägenheter. Det är tacksamt att det finns en gemensam portal för bostäder så de bostadssökande har flera alternativ att välja mellan, säger Jennie Blichfeld, Boendechef på Rikshem.