Hoppa till innehåll

Nytt hyresvärdssamarbete i ytterligare en kommun

07 januari 2021

Scandinavian Property Group (SPG) är namnet på vår nya hyresvärd. Samarbetet innebär att du som bostadssökande på sikt även kommer kunna söka bostäder i Bålsta. Håbo kommun blir därmed den sjätte av regionens kommuner som vi förmedlar bostäder i.

SPG är verksamma i Sverige och Norge och har totalt cirka 5 000 bostäder under utveckling, varav 3 000 i Sverige. Nu uppförs 284 nya hyresrätter i centrala Bålsta där en del av beståndet kommer förmedlas via oss på bostadsförmedlingen. Totalt omfattar projektet tre kvarter och det första kvarteret beräknas färdigställas i november 2022.

- Med tanke att vi uppför tre kvarter med hyresrätter i Bålsta känns ett samarbete med Uppsala Bostadsförmedling som en självklarhet. Närheten till både Stockholm och Uppsala gör våra nya bostäder till ett bra alternativ för den som vill eller behöver flytta och samtidigt önskar bo kvar i regionen, säger Ida Sylvan, projektansvarig på SPG.

Bålsta ligger i Håbo kommun med närhet till städer som Uppsala, Stockholm och Enköping. SPG blir vår 36:e hyresvärd och det nya samarbetet innebär att vi på sikt kommer förmedla bostäder i sex kommuner. De övriga kommunerna är Uppsala, Knivsta, Heby, Enköping och Älvkarleby. I oktober rapporterade vi om vårt nya samarbete med Älvkarlebyhus som du kan läsa mer om genom att klicka här.

- Det känns väldigt roligt att inleda samarbete med SPG och på så sätt ge regionens bostadssökande ännu större valmöjligheter vad gäller deras nästa boende, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.