Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd med nyproduktion på Kapellgärdet

29 oktober 2021

Igår togs det första spadtaget för 146 nya hyresbostäder på Kapellgärdet i Uppsala. Bakom projektet står Besqab, en hyresvärd som nyligen ingått samarbete med oss på Bostadsförmedlingen. Bostäderna kommer byggas i etapper och beräknas stå färdiga för inflyttning från 2024.

Tre personer varav en håller i en tårta

- Vi är glada över att kunna sjösätta vårt första hyresrättsprojekt för egen förvaltning i ett så fint läge som på Kapellgärdet. Bostäderna projekteras enligt miljömärkningen Svanen och kommer att få en hög modern standard med sunda materialval, säger Andreas Wik, chef för Fastighetsutveckling och fastigheter på Besqab.

Bostäderna kommer utgöras av lägenheter i varierande storlekar om 1-4 rum och kök. Oavsett storlek kommer samtliga bostäder ha öppen planlösning, ljusa kulörer på väggarna samt balkong.

Besqab har över åren utvecklat över 8 000 bostäder i Uppsala- och Stockholmsregionen. De nya bostäderna på Kapellgärdet blir deras första projekt med hyresrätter för egen förvaltning i Uppsala. Platsen där bostäderna byggs är vald utifrån närheten till stadskärna och kommunikationer. Utöver de 146 bostäderna planerar Besqab även för en ny förskola och ett vårdboende.

- Besqab har stor erfarenhet av att bygga bostäder och vi ser väldigt mycket fram emot att förmedla de kommande hyreslägenheterna på Kapellgärdet. Vi tror att intresset för bostäderna kommer vara stort när vi inleder förmedlingsarbetet, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.