Hoppa till innehåll

Vi välkomnar ytterligare en ny hyresvärd

02 februari 2021

Vår nya hyresvärd, Tantalos Fastigheter, är aktuella med 12 nya bostäder i de södra delarna av Knivsta. Projektet, som fått namnet Bergkullen, byggs med investeringsstöd och inflyttning planeras till slutet av juli 2021.

- Sett till våra bostadssökandes önskemål på ett framtida boende är en låg boendekostnad det absolut viktigaste. Tantalos planer på att bygga miljömässigt hållbara bostäder till en lägre boendekostnad gör att vi ser fram emot att förmedla deras kommande projekt i Knivsta, säger Mona Lindén, vd på Uppsala Bostadsförmedling.

Tantalos projekt i Knivsta består av bostäder om 1 och 3 rum och kök. Bergvärme och värmeåtervinning planeras bidra till ett lägre klimatavtryck samtidigt som bostadshusets exteriör i rödmålat trä kommer smälta in bra med den omgivande naturen och bebyggelsen. Med hjälp av det investeringsstöd som projektet beviljats är målet att erbjuda hyresgästerna ett hållbart boende till en hållbar boendekostnad.

Tidigare i år inledde vi samarbete med Scandinavian Property Group som planerar för nya bostäder i Bålsta. Samarbetet med Tantalos innebär att vi nu förmedlar bostäder åt 37 hyresvärdar vars bestånd täcker sex av regionens kommuner.