Hoppa till innehåll

Alive - alternativ väg till bostad för unga

23 september 2022

Alive är ett nytt bostadskoncept för unga vuxna i Uppsala. Projektet omfattar 162 nya hyresrätter i Rosendal som kommer förmedlas via ett lottningssystem som organiseras av Alive. Lottningen, som är öppen för dig mellan 18-35 år, sker under två etapper där anmälan till den första etappen öppnade den 23 september.

Bostadskonceptet sker i samverkan med Uppsala Universitet och Institutionen för Urban Forskning för att ta reda på vilka effekter projektet bidrar till vad gäller unga vuxna och deras framtid. Anmälan till lottningen sker via Alives hemsida. Lottning av Etapp 1 sker under september och oktober och Etapp 2 under november och december. Bostäderna utgörs av lägenheter om 1-3 rum och kök, från 23-57 kvadratmeter. Lottningen är kostnadsfri och är öppen för alla mellan 18-35 år.

De 162 lägenheterna inryms i tre bostadshus som byggts med tydligt klimatfokus. Husen är ritade av Tengbom Arkitekter och alla lägenheter har antingen balkong, fransk balkong eller uteplats. Utöver innergården har de boende även tillgång till en gemensam takterrass samtidigt som solceller och ett innovativt återvinningssystem för spillvatten bidrar till en lägre miljöpåverkan. De boende har även tillgång till bil- och cykelpool.

Alive samarbetar med SBB som kommer fungera som hyresvärd och fastighetsskötare. Via knapplänken nedan kan du läsa mer om bostäderna, vilka krav som gäller samt hur du gör för att anmäla dig till lottningen.

Läs mer om Alive Rosendal