Hoppa till innehåll

Första spadtaget för nya bostäder i Rosendal

20 maj 2022

Idag togs det första spadtaget när Lansa Fastigheter påbörjade bygget av 202 nya hyreslägenheter i Rosendal. Bostäderna kommer byggas alldeles intill parken Carls Hage och Rosendals torg.

- Lansa är Sveriges grönaste bostadsbolag och vi har förmånen att få jobba med nyproduktion. Totalt förvaltar vi 2 000 bostäder och har ytterligare 2 000 bostäder under produktion. Det här blir vårt första projekt i Uppsala vilket känns jätteroligt, sade Claes Malmkvist, vd på Lansa Fastigheter, i samband med spadtaget.

Det nya bostadsprojektet går under namnet Florist och kommer bestå av två huskroppar med nio våningar. Bostäderna utgörs av lägenheter i form av 1 - 4 rum och kök med hållbarhet och miljö i fokus. Hustaken kläs med sedum och den interna elanvändningen kommer delvis försörjas med hjälp av solcellspaneler.

Idag och imorgon (fredag och lördag 20 - 21 maj) anordnas öppet hus i Rosendal och vi på Bostadsförmedlingen kommer finnas på plats för att besvara dina frågor om såväl området som bostäderna vi förmedlar.

Läs mer om Florist