Hoppa till innehåll

Ledig tjänst: Controller

28 december 2022

Är du vår nya kollega? I rollen som controller är du navet i Bostadsförmedlingens övergripande planerings- och uppföljningsprocesser. Du har stora möjligheter att påverka bolagets affärsplanering och verksamhetsuppföljning. Trivs du i en komplex roll med processledning, planering och uppföljning som fokus, är detta ett jobb för dig! Ansök senast 12 januari.

Välkommen till Uppsala Bostadsförmedling! Du hittar oss i nya och moderna lokaler precis intill centralstationen i Uppsala. Vårt uppdrag är sedan starten i juni 2016 att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen genom en digital och modern förmedlingstjänst. Idag samarbetar vi med över 50 hyresvärdar och har förmedlat över 37 000 bostäder i regionen. Genom god service, enkelhet och tillgänglighet skapar vi förtroende. Nöjda kunder, effektivt arbetssätt och att ha en attraktiv arbetsplats är våra viktigaste mål.

Sedan ett par år samarbetar vi med den kommunala bostadsförmedlingen i Malmö, Boplats Syd AB. Samarbetet innebär att vi lär av varandra, att vi utvecklar system och processer samt att vi delar kö- och förmedlingssystem. Rollen som controller på Uppsala Bostadsförmedling är en nyckelspelare i samarbetet i att synka målstyrning, planering och uppföljning av verksamheten för maximal nytta och effektivitet.

Ditt uppdrag

Som controller på Uppsala Bostadsförmedling har du en viktig roll för hela verksamheten och det dagliga arbetet kommer att ske nära och tillsammans med bolagets vd och ledningsgrupp. Du kommer även att vara föredragande för styrelsen i ärenden kopplade till dina ansvarsområden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Driva processen att ta fram samt att följa upp bolagets affärsplan- och budget tillsammans med verksamhet och samarbetspartners. I bolagets affärsplaneprocess ingår även omvärldsanalys, riskanalys samt internkontrollplan
  • Tillsammans med marknadsanalytiker stärka bolagets arbete med användandet av nyckeltal och indikatorer i uppföljningen av verksamheten
  • Rapportera verksamhetsuppföljning till moderbolag och kommunledningskontoret
  • Ansvara för delar i årsbokslutet tillsammans med bolagets administrativa chef och redovisningsekonom
  • Du ingår i bolagets administrativa avdelning tillsammans med redovisningsekonomen, registrator och administrativ chef.

Din bakgrund

Vi söker dig som har god erfarenhet som controller och erfarenhet av att driva processer, samt att hålla uppsatta tidsramar. Du har högskoleexamen i ekonomi eller annan likvärdig utbildning. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • koncernredovisning
  • arbete i en politiskt styrd organisation
  • att arbeta med beslutstödssystem (Power-BI), uppföljningssytem (Oxceed) och konsolideringssystem (AARO)

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. 

Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat. Du har en god analytisk förmåga, är bra på att se sammanhang och kan lösa komplexa frågor och problem. Vi förutsätter också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. För att lyckas i uppdraget behöver du även vara bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Andreas Johansson, administrativ chef, 018-727 08 75.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: rekrytering@uppsala.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Sista ansökningsdag: 2023-01-12

Sök jobbet