Hoppa till innehåll

Ledig tjänst: Vi söker en registrator

13 januari 2022

Är du intresserad av samhällsviktiga arbetsuppgifter? Vi söker en registrator som brinner för sin roll och vill jobba inom en viktig stödfunktion. Välkommen med din ansökan redan idag!

Våra ambitioner är höga. Vårt uppdrag är sedan starten juni 2016 att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen. Idag samarbetar vi med 48 hyresvärdar och har förmedlat över 30 000 bostäder i regionen. Genom tydlighet, tillgänglighet och transparens skapar vi förtroende. Nöjda medarbetare, bostadssökande och hyresvärdar är vårt viktigaste mål.

Ditt uppdrag

Som registrator hos oss kommer ditt uppdrag att vara brett och händelserikt. Du arbetar både strategiskt och operativt i nära samarbete med verksamheten. Du får möjlighet att förvalta en stabil grund gällande arbetssätt och processer i bolagets ärendehantering och informationsförvaltning men även möjlighet att vidareutveckla processerna i ett ganska ungt kommunalt bolag.

Du kommer bland annat arbeta med ärendehantering, registrering, arkivering och utlämnande av allmänna handlingar. Du kommer ta fram bolagsövergripande rutiner och riktlinjer inom dina ansvarsområden samt utbildar och ger stöd och råd till handläggare och chefer. Kontakt med medborgare ingår som en naturlig del i arbetet och du fungerar som ett stöd för verksamheten i frågor som rör offentlighet och sekretess.

I rollen ingår även att vara verksamhetens arkivsamordnare. Här ingår bland annat att ta fram styrdokument och att stödja och utbilda medarbetare i informationshantering. I rollen ingår det en hel del individuellt arbete, samtidigt får du möjligheten att ingå i ett nätverk för informationsförvaltning inom Uppsala kommunkoncernen för att hitta stöd och erfarenhetsutbyte.

Din närmaste chef kommer att vara den administrativa chefen och du kommer att ingå i den administrativa avdelningen som i övrigt ansvarar för bland annat affärsplanering, uppföljning, redovisning och HR.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap, statskunskap, juridik eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Är du examinerad registrator eller arkivarie samt har utbildning inom GDPR ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av arbete med informationsförvaltning och har arbetat med till exempel ärendehantering, registrering, arkivering och utlämnande av allmän handling. Det är meriterande om du även har erfarenhet av dataskyddsreglerna vid behandling av personuppgifter. Du har god kännedom om dokumenthantering och vilka lagar som styr området, goda datakunskaper samt kan uttrycka dig tydligt och korrekt i tal och skrift på svenska och engelska. Det är önskvärt om du har kunskap inom GDPR samt kunskap i ärendehanteringssystemet Public 360.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Andreas Johansson, administrativ chef, 018-727 08 75

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Sista ansökningsdag: 30 januari.

Sök jobbet