Hoppa till innehåll

Nu byggs nya seniorbostäder i Luthagen

25 maj 2022

I slutet av 2022 kan du som hunnit fylla 55 år se fram emot möjligheten att flytta in i en av Rikshems nya seniorbostäder i Luthagen. Rikshem bygger 15 helt nya lägenheter samtidigt som de genomför helomfattande renoveringar i ytterligare 30 bostäder. Totalt rör det sig om 45 nya och ombyggda seniorlägenheter som kommer förmedlas via oss på Bostadsförmedlingen under året.

Bostäderna ligger i fastigheten Fröja på Börjegatan 25 i centrala Luthagen. Huset byggdes för cirka 80 år sedan och i samband med renoveringarna av de 30 befintliga lägenheterna kommer ytterligare en våning tillkomma för att göra plats för 9 nya bostäder. Ytterligare 6 nya bostäder byggs i ett intilliggande hus i markplan.

- Huset på Börjegatan var i behov av omsorg för att säkerställa trygghet, funktionalitet och miljömässig hållbarhet. Befintliga lägenheter kommer efter renoveringen kännetecknas av goda materialval och modern standard. Med påbyggnaden på taket kan vi även tillföra nyproducerade lägenheter i hjärtat av Luthagen för personer över 55, säger Rolfsen Sandborg, Fastighetschef Rikshem Uppsala.

I Fröja kommer du kunna välja mellan 1 - 2 rum och kök. Utöver den egna lägenheten har du som hyresgäst även tillgång till flera sociala och gemensamma ytor och utanför huset finns en grönskande innergård för umgänge med vänner, grannar och familj.

Inflyttning i de ombyggda och nya seniorbostäderna planeras till december 2022. Förmedlingen startar cirka fyra månader innan inflyttning. Du som vill hålla dig uppdaterad om projektet och få information om när förmedlingen startar kan börja prenumerera på nyhetsbrev via Fröjas projektsida.

Ta mig till Fröjas projektsida