Hoppa till innehåll

Nu förmedlas nya bostäder i 1920-talsbyggnad i Strängnäs

17 november 2022

Tillsammans med Vardagshem kommer vi på Bostadsförmedlingen nu även börja förmedla bostäder i Strängnäs kommun. De nya bostäderna inryms i en regementsbyggnad från 1920-talet och erbjuder en mix av ett modernt boende i en äldre miljö.

De nya hyresbostäderna ligger vid Eldsundsviken i Strängnäs. Ett läge som innebär närhet till naturen, Mälarens vatten och centrala Strängnäs. I arbetet med att göra om den gamla regementsbyggnaden har Vardagshem tagit tillvara på husets karaktär för att skapa moderna hyreslägenheter i en unik miljö. Det flesta bostäderna har en takhöjd på över tre meter och längst upp i huset finns även ett antal vindslägenheter med takhöjd på över fyra meter.

- Vår utgångspunkt har varit att bevara husets charm och försiktigt tillföra material som ger tidlösa och mycket trivsamma hem till våra hyresgäster. Exempelvis blir det kalksten i de djupa fönsternischerna och tåliga stenbänkar i de varmgråa köken, säger Oscar Mann på Vardagshem.

Totalt rör det sig om 57 hyreslägenheter varav två just nu finns publicerade på vår webb. Lägenheterna (1,5 – 2,5 rum och kök) har genomgående vitmålade väggar och mattlackerad ekparkett förutom i badrummen som är helkaklade. Köken är utrustade med rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin samtidigt som alla badrum har tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin, samt golvvärme. De flesta lägenheterna har en takhöjd på över tre meter och längst upp i huset finns även ett antal vindslägenheter med takhöjd på över fyra meter.

- Vi ser fram emot att hjälpa Vardagshem i arbetet med att fylla deras nya bostäder med liv och rörelse. Förhoppningsvis kan vi med hjälp av dessa bostäder hjälpa dig i bostadskön att hitta ditt nya hem, säger Tala Raha, chef Marknad och kommunikation på Bostadsförmedlingen.

Via knapplänken nedan kan du se de lediga bostäderna. Ytterligare bilder och info om bostäderna hittar du i bostadsannonserna.

Ta mig till bostäderna