Hoppa till innehåll

Mästerbo bygger nytt i Enköping

03 november 2022

Vi på Bostadsförmedlingen har inlett samarbete med Mästerbo som är aktuella med 189 nya hyresbostäder på Lillsidan i centrala Enköping. Projektet som går under namnet Westerlunden har byggstartats och inflytt beräknas ske i två etapper under 2023.

- Kvarteret som växer fram i Lillsidan kommer smälta in fint i stadsbilden och du som flyttar in kommer få ett välplanerat boende med fin utsikt över staden, säger Susanna Garcia, kundansvarig på Bostadsförmedlingen.

Westerlunden utgörs av två bostadskvarter och de 189 bostäderna varierar i storlek mellan 1-4 rum och kök. I det norra kvarteret kommer det även göras plats för tre butikslokaler varav den största kommer inrymma en ny ICA-butik. De nybyggda bostäderna blir certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och förvaltningen kommer hanteras av Newsec.

Stadsdelen Lillsidan är ett område under utveckling som när det är färdigt kommer att tillföra 900 nya bostäder. Utöver bostäder kommer även matbutik, förskola och skola finnas i den nya stadsdelen. Enköpings centrum och Westerlundska gymnasiet ligger på gång- och cykelavstånd.

Samarbetet med Mästerbo innebär att vi på Bostadsförmedlingen samarbetar med 11 hyresvärdar i Enköping. Du kan läsa mer om projektet samt anmäla dig till nyhetsbrev via knapplänken nedan.

Läs mer om Westerlunden