Hoppa till innehåll

449 nya hyresbostäder i Uppsala och Knivsta

29 april 2022

Lansa Fastigheter är aktuella med tre bostadsprojekt och totalt 449 nya hyresbostäder. Två av projekten ligger i centrala Knivsta och det tredje kommer inom kort börja byggas i stadsdelen Rosendal i Uppsala. Inflyttning planeras ske under 2023 – 2024 och bostäderna kommer förmedlas via oss på Bostadsförmedlingen.

- Vårt samarbete med Lansa är positiva nyheter för alla bostadssökande som vill bo i Uppsala och Knivsta. Nya bostäder i Rosendal väcker i regel alltid stort intresse och en stor fördel med Knivsta är att det är en naturnära och lugn miljö samtidigt som det finns goda förbindelser till både Uppsala och Stockholm, säger Susanna Garcia, kundansvarig på Bostadsförmedlingen.

De totalt 247 nya hyresbostäderna i Knivsta kommer utgöras av lägenheter från 1 rum och kök om 35 kvadratmeter till 4 rum och kök om 80 kvadratmeter. Kvarteren Mandelblom och Gullviva kommer med sina 134 respektive 113 lägenheter bilda en ny stadsdel i Ängby i centrala Knivsta. Projekten kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och i garaget som anläggs under bostadshuset kommer du som boende även tillgång till en elbilspool.

Lansa Fastigheters tredje projekt, Florist, kommer snart börja byggas i Rosendal. Två byggnader med nio våningar kommer göra plats för 202 nya hyreslägenheter i varierande storlekar. Bostäderna kommer byggas intill den multihall, med plats för kulturskola, bibliotek och idrottshall, som beräknas stå klar hösten 2024. Även projektet Florist byggs enligt Miljöbyggnad Silver för att möta Lansas höga hållbarhetsambitioner. I anslutningen till bostadshusen kommer det anläggas en innergård med träd, buskar, gräsmattor och barnvänliga ytor.

- Både Uppsala och Knivsta är orter i stark tillväxt och det känns fantastiskt roligt att vi kan vara med och bidra till den positiva utvecklingen genom att erbjuda trygga och hållbara bostäder för stolta hyresgäster, säger Anna Granander, marknads- och uthyrningsansvarig på Lansa Fastigheter.

Samarbetet med Lansa Fastigheter innebär att vi på Bostadsförmedlingen numera samarbetar med 48 hyresvärdar runt om i Uppsalaregionen.

Läs mer om Lansa Fastigheter