Hoppa till innehåll

Vi söker IT- och digitaliseringschef

21 oktober 2022

Brinner du för samverkan och digital utveckling? Då är det här jobbet för dig! Sök tjänsten senast 6 november.

Välkommen till oss på Uppsala Bostadsförmedling! Vårt uppdrag är att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen genom en digital förmedlingstjänst. Genom vårt arbete bidrar vi till att skapa en effektiv hyresrättsmarknad där förmedlingstjänsten är hjärtat i verksamheten. Den digitala förmedlingstjänsten är utvecklad och förvaltas i nära samarbete med Boplats Syd i Malmö. Den stödjer hela processen för både bostadssökande och hyresvärdar och utgör gränssnitt för våra medarbetare samt hanterar ekonomiska processer för kö- och förmedlingsavgifter.

Ditt uppdrag

I rollen som IT- och digitaliseringschef förväntas du arbeta både operativt och strategiskt för en god förvaltning och fortsatt utveckling av den digitala förmedlingstjänsten. Uppsala Bostadsförmedling startade i juni 2016 och inledde ett fördjupat samarbete med Boplats Syd fyra år senare. Du har stora möjligheter att påverka utvecklingen av såväl vårt samarbete som utformningen av den digitala tjänsten.

I denna roll ingår ansvar för:

  • utveckling, förvaltning och support av den digitala förmedlingstjänsten
  • enheten Digitala lösningar som består av fyra systemutvecklare och konsulter
  • personal och arbetsmiljö samt ekonomi och budget för den digitala förmedlingstjänsten

Utvecklingen av den digitala tjänsten styrs av bostadsförmedlingarnas gemensamma mål för en attraktiv och effektiv förmedling av bostäder. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetsutvecklaren för förmedlingstjänsten. Tillsammans tar ni fram lösningar utifrån verksamhetens krav och behov samt prioriterar backloggen. För uppföljning av förmedlingstjänstens mål och effektivitet används bland annat PowerBI. Du medverkar tillsammans med ledningsgrupperna för de båda förmedlingarna för att ta fram mål och strategier för tjänsten.

Vi utvärderar kontinuerligt arbetssätt, roller och metoder för ett optimalt samarbete och utveckling av den digitala förmedlingstjänsten. Din erfarenhet och kompetens är viktig i sammanhanget och kan komma att påverka hur vi väljer att arbeta med utveckling och support av den digitala tjänsten.

Du ansvarar för systemets drift och underhåll, integrationer, uppdateringar och systemdokumentation. Du är även ansvarig för IT-säkerhet och kontinuitetshantering och samarbetar med verksamheterna om informationssäkerhet och GDPR. Vidare samarbetar du med båda förmedlingarna för att driva och utveckla en effektiv supporthantering för förmedlingstjänstens olika användare: bostadssökande, hyresvärdar och handläggare.

Du har ansvar för den digitala tjänstens och ekonomi och budget samt personal och arbetsmiljö. Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att nå framgång genom att arbetsleda, coacha och stötta medarbetare och konsulter i det dagliga arbetet.

Övriga arbetsuppgifter som ingår i rollen:

  • upphandling tjänster och leverantörer
  • uppföljning av avtal och leveranser
  • löpande kontakter med leverantörer och andra externa intressenter
  • vara dataskyddssamordnare

Vi erbjuder ett utvecklingsinriktat och givande arbete där du får göra skillnad för bostadssökande och hyresvärdar i Uppsalaregionen och Skåne!

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har flera års praktiskt relevant yrkeserfarenhet inom mjukvaruutveckling, förvaltning och support. Vi ser även att du har erfarenhet av projektledning inom IT-området, användarcentrerad utveckling, webbutvecklingsprojekt och kravarbete.

Vidare så har du erfarenhet av att leda utvecklingsteam och det är en fördel om du har erfarenhet av rollen som chef med fullt ansvar för verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö.

Du är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet och drift av IT-system samt kunskaper om GDPR-lagstiftning och informationssäkerhet. 

Som person är du driven, en god analytiker och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt för att lösa utmaningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att skapa relationer och nätverk.

Eftersom du leder andra är det viktigt att du är bra på att planera, prioritera, organisera och fatta beslut samt att du har ett intresse för individers och gruppers utveckling.  Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Mona Lindén, VD, 018- 727 13 69

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta: 
Enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Uppsala Bostadsförmedling har drygt 30 anställda. Idag samarbetar vi med cirka 50 hyresvärdar och har förmedlat över 35 000 bostäder i regionen. Genom tillgänglighet, tydlighet och transparens skapar vi förtroende. Nöjda medarbetare, bostadssökande och hyresvärdar är vårt viktigaste mål. Bostadsförmedlingen är ett helägt kommunalt bolag som sedan en tid tillbaka även bedriver ett tätt samarbete med den kommunala bostadsförmedlingen i Malmö. Genom utbyte av såväl kunskap som resurser är ambitionen att bli ännu bättre på det vi gör och i förlängningen göra vägen till bostad ännu enklare för de bostadssökande. Även om vi sitter i moderna lokaler precis intill centralstationen i Uppsala arbetar vi till viss del på distans.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet". Varmt välkommen med din ansökan senast 6 november!

Sök jobbet