Hoppa till innehåll

WPG omvandlar 1800-talstryckeri till bostäder i Tierp

15 november 2022

Snart står 38 nya hyresbostäder färdiga på Grevegatan i centrala Tierp. 15 av bostäderna tar plats i det anrika tryckeriet med anor från 1800-talet samtidigt som ytterligare 23 lägenheter byggs från grunden i en intilliggande fastighet. Bakom projektet står vår nya hyresvärd Well Property Group och inom kort kommer du kunna anmäla intresse på bostäderna via vår webb.

- Tierp befinner sig i en stark tillväxt och vi vill stödja den positiva utvecklingen genom att skapa genomtänka bostäder i centrala lägen. Centralorten i Tierps kommun erbjuder alla människor möjligheter att trivas och utvecklas vilket även vi hoppas kunna bidra till med dessa bostäder, säger Robin Walldén på Well Property Group.

De om- och nybyggda lägenheterna kommer variera i storlek mellan 28 och 72 kvadratmeter. Hälften av bostäderna utgörs av lägenheter om ett rum och kök på 28-45 kvadratmeter och resterande lägenheter har antingen två eller tre rum och kök. De ombyggda bostäderna som inryms i det gamla tryckeriet kommer präglas av det sena 1800-talets tidstypiska detaljer i kombination med moderna och genomtänkta materialval. Samma materialval och generöst tilltagna fönsterpartier genomsyrar även de nybyggda bostäderna i huset intill den gamla tryckeribyggnaden.

- Det WPG gör i Tierp är inspirerande och det ska bli väldigt kul att förmedla både de om- och nybyggda bostäderna. Snart kommer det gå att anmäla intresse på några av bostäderna på vår webb och vi kommer sedan fortsätta publicera bostäderna i etapper, säger Susanna Garcia, kundansvarig på Bostadsförmedlingen.

Inflyttning är planerad till februari-mars nästa år och inom kort inleds arbetet med att förmedla bostäderna. Via knapplänken nedan når du projektsidan där du kan läsa mer om projektet samt anmäla dig för nyhetsbrev för att inte missa när bostäderna publiceras.

Läs mer om Tryckeriet