Hoppa till innehåll

Nu har vi passerat 40 000 förmedlade bostäder

03 april 2023

Sedan starten 2016 har vi på Bostadsförmedlingen förmedlat fler bostäder för varje år som gått, och i slutet av mars uppnådde vi milstolpen 40 000 förmedlade bostäder. En stor anledning till att antalet förmedlade bostäder fortsätter att öka är att fler och fler hyresvärdar i regionen väljer att lämna över bostäder till oss.

- Genom att samla utbudet av hyresbostäder på ett och samma ställe vill vi göra det enkelt både för dig som bostadssökande och våra hyresvärdar. Hyresvärdarna slipper administrera egna förmedlingsprocesser samtidigt som du som sökande får allt större valmöjligheter när det kommer till ditt nästa boende, säger Bostadsförmedlingens vd, Mona Lindén.

Av de cirka 40 000 förmedlade bostäderna har 58% varit vanliga bostäder, det vill säga bostäder utan specifika krav på till exempel ålder. Studentbostäder är den näst största boendetypen med sina 36%. Resterande bostäder som förmedlats under åren har varit ungdoms-, senior-, och kollektivbostäder.

Strax under 6 000 av bostäderna, vilket motsvarar 15%, har varit nyproduktion samtidigt som 3% utgjorts av ombyggda bostäder. Majoriteten av bostäderna som förmedlats har varit bostäder från det befintliga beståndet.

I takt med att fler och fler hyresvärdar väljer att lämna bostäder till oss ökar möjligheterna för dig att hitta en bostad som uppfyller dina behov och önskemål. Fler hyresvärdar innebär inte bara att du får fler bostäder att välja bland, det innebär även att du får större möjligheter när det kommer till att välja vart i regionen du vill bo.

- Utöver de åtta kommunerna i Uppsala län har vi under åren även kunnat erbjuda bostäder i kranskommuner såsom Västerås, Sigtuna och Norrtälje. Idag samarbetar vi med över 50 hyresvärdar som alla bidrar till vårt växande utbud av hyresbostäder, fortsätter Lindén.

Under årets första kvartal förmedlade vi 2 042 bostäder varav hälften gick till sökande med 0-2 års kötid. Du kan ta del av mer förmedlingsstatistik på vår webb. Statistiken når du via knapplänken nedan.

Statistik