Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd bygger i Nyby

03 februari 2023

Inom kort kommer vi påbörja arbetet med att förmedla nybyggda bostäder i stadsdelen Nyby i Uppsala. Bostäderna byggs av vår nya hyresvärd - Fortis Fastigheter - och inflyttning i den första av två etapper sker i början av april.

De 70 hyreslägenheter som utgör den första etappen inryms i tre fristående bostadshus, var och ett med sin unika stil. Bostäderna består av välplanerade hyreslägenheter om 1 - 2,5 rum och kök. Etapp 2 beräknas stå färdigt för inflytt sensommaren 2023. Tillsammans kommer de båda etapperna resultera i 264 nya hyreslägenheter fördelade på åtta bostadshus.

- Vi ser fram emot att erbjuda våra hyresgäster moderna lägenheter med en fullgod service med bil- och cykelpool, innergård med utegym och faciliteter i form av t.ex. paketservice. Samarbetet med Uppsala Bostadsförmedling bidrar till att vi når ut till fler intressenter och att vi även kvalitetssäkrar förmedlingsprocessen, säger Johan Berg, vd på Fortis Fastigheter AB.

Stadsdelen Nyby ligger strax norr om centrala Uppsala mellan områdena Löten och Gamla Uppsala. Området består av en blandning av olika boendeformer och Fortis nya hyresbostäder kommer ligga på Iduns väg och Gamla Uppsalagatan. Bostäderna, som kommer förvaltas av Fastiella AB, blir de första som Fortis Fastigheter bygger i Uppsala.

Samarbetet med Fortis innebär att vi på Bostadsförmedlingen numera kan erbjuda bostäder från 55 olika hyresvärdar i Uppsalaregionen.

Läs mer om de nya bostäderna