Hoppa till innehåll

Ny hyresvärd med unika bostäder i Grillby

20 december 2023

Inom kort påbörjas förmedlingen av Svalbohusen i Grillby, det första hyresrättsprojektet från vår nya hyresvärd Ruts Fastighet.

I det idylliska samhället Grillby, beläget mellan Enköping och Uppsala, har Ruts Fastighet uppfört sina första hyresrätter. Projektet består av 12 parhus på 104 m² och 6 småhus på cirka 60 m². Tillskottet av den nya hyresvärden innebär att regionens bostadssökande får fler valmöjligheter när det kommer till boendeformer.

– Det är inte så ofta vi får möjligheten att förmedla hyresrätter i par- eller småhusform, dessutom på en så fin ort som Grillby. Det är såklart extra kul med nya samarbeten som kan bredda utbudet för våra bostadssökande, både sett till geografiskt område och boendeform säger Tala Raha, chef på Marknad och kommunikation på Uppsala Bostadsförmedling.

– Vi är glada över att kunna utveckla och berika Grillbys utbud av bostäder med nya former av hyresrätter med vårt projekt Svalbohusen. Det är en möjlighet för oss att inte bara erbjuda hem, utan även skapa en levande gemenskap i ett växande område, säger Peter Roslin-Slawinski, vd för Ruts Fastighet.

Ruts Fastighet kommer även förvalta bostäderna och har tidigare byggt och sålt 15 parhus i samma område. De moderna och välplanerade bostäderna blir snart tillgängliga för intresserade hyresgäster när förmedlingen inleds i början av 2024.

Läs mer om vår nya hyresvärd Ruts Fastigheter här.

Läs mer om Svalbohusen här.