Hoppa till innehåll

Uppsalahem bygger 276 nya studentbostäder

27 juni 2023

Förra veckan påbörjades bygget av 276 nya studentbostäder som beräknas stå färdiga i början av 2025. Projektet som går under namnet Fältläkaren byggs i stadsdelen Kåbo med närhet till bland annat Stadsskogen, Ångströmlaboratoriet och Uppsala universitets campusområde.

Bakom projektet står Uppsalahem Studentstaden som är den enskilt största studentbostadsaktören i Uppsala. Redan idag förvaltar Uppsalahem runt 4 000 studentbostäder i varierande former och de nya bostäderna i Fältläkaren bidrar till ett ännu större utbud för Uppsalas studenter.

- Det är väldigt positivt att Uppsalahem påbörjat byggandet av ytterligare studentbostäder i centrala Uppsala. Vi räknar med att bostäderna kommer leda till ett stort intresse och vi ser fram emot arbetet med att hjälpa så många studenter att få en ny bostad, säger Tala Raha, chef Marknad och kommunikation på Uppsala Bostadsförmedling.

Bostäderna i Fältläkaren kommer bestå av lägenheter om 1-2 rum och kök. Lägenheterna kommer inrymmas i tre femvåningshus där vindsvåningen även ger plats åt ett antal unika vindslägenheter. Hyresnivån för de nya bostäderna kommer ligga på cirka 5 000 kronor i månaden för ettorna och cirka 7 000 kronor i månaden för tvåorna.

Bostäderna, som beräknas stå färdiga för inflytt i början av 2025, kommer att förmedlas via oss på Uppsala Bostadsförmedling. För att kunna anmäla intresse på bostäderna behöver du vara registrerad i bostadskön.

- Kötiden för att få en studentbostad varierar beroende på bland annat område, storlek och hyresnivå. Du som får en studentbostad via oss behåller din kötid vilket underlättar för att du så snabbt som möjligt ska kunna ta dig in på bostadsmarknaden och samtidigt samla kötid till ett framtida drömboende, säger Tala Raha.

Fältläkarens projektsida kan du läsa mer om projektet och anmäla dig för nyhetsbrev. Texten och informationen kommer uppdateras löpande i takt med att bostäderna växer fram.